GRIJSKENTEKEN OMBOUW

TRANSCARE IS DE OMBOUWSPECIALIST VOOR GRIJS KENTEKEN

In Nederland zijn er diverse soorten kentekenplaten, waaronder het grijs kenteken. Wanneer u gebruik wilt maken van belasting voordelen, dient u een grijs kenteken te voeren. Het gaat hier bijvoorbeeld om bedrijfswagens die worden ingezet voor een organisatie. Voor het voeren van een grijs kenteken zijn echter wel een aantal regels verbonden. Zo mag niet iedereen met een grijs kenteken rijden. Momenteel is het zo dat u alleen een grijs kenteken mag hebben als u een ondernemer bent. Daarnaast mag het kenteken worden gevoerd door bedrijfswagens die worden ingezet voor het vervoeren van gehandicapten. Vaak hebben deze voertuigen ook een bijzondere inrichting.

Wilt u als ondernemer met een grijs kenteken rijden? U kunt ervoor kiezen om zo’n auto te kopen, maar het is ook mogelijk om uw huidige auto om te laten bouwen. Al sinds 1998 is TransCare specialist in het ombouwen van auto’s en bedrijfswagens. Naast de ombouw naar een grijs kenteken kunt u bij ons ook terecht voor het plaatsen van dubbele cabines en comfort wanden en bieden we bedrijfswageninrichting op maat.

 

Vraag nu een offerte aan

  • Omschrijving voertuig: merk, model, bouwjaar
regels grijs kenteken

300 +

Modellen

Voordelen en voorwaarden voor grijs kenteken

Voor ondernemers heeft het rijden van een voertuig met een grijs kenteken verschillende voordelen. U hoeft bijvoorbeeld minder wegenbelasting te betalen. In de wegenbelasting zit namelijk een speciaal tarief voor ondernemers die gebruikmaken van een grijs kenteken. Daarnaast zijn voertuigen met zo’n kenteken vaak goedkoper in de aanschaf. Dit komt doordat er doorgaans geen BPM betaalt hoeft te worden. Uiteraard zijn er ook een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen als u van deze voordelen wilt profiteren:

  • U bent geregistreerd bij de Belastingdienst als ondernemer
  • U heeft een btw-nummer en doet omzetbelasting
  • De bestelauto staat op uw naam en u bent de rechtspersoon aan wie het btw-nummer verleend is.

Wilt u meer informatie over alle eisen en voorwaarden die gelden voor het rijden met een grijs kenteken? U vindt ze hier.

Transcare, dé ombouwspecialist

TransCare bouwt al meer dan twintig jaar auto’s om. Wij hebben ons onder meer gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de levering van bedrijfswageninrichting. Dit alles doen we in onze eigen werkplaats. In de jaren dat we actief zijn in de branche hebben we naam gemaakt bij gerenommeerde autodealers, automerken en carrosseriebedrijven.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de regels van het rijden met een grijs kenteken? Of heeft u vragen over onze andere diensten? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Dit zeggen anderen over TransCare

MERKEN

DIT ZIJN DE MERKEN DIE WIJ OMBOUWEN

KLIK OP EEN LOGO VOOR MEER INFORMATIE

×